Паразитите в човешкото тяло: причини, симптоми и лечение на народни средства за защита

Сериозен проблем днес са паразити.

Подценяване на тяхната опасност в комбинация с липсата на информированностью за биологията на тези същества и начините на заразяване от тях е довело до факта, че носители на тези или други паразити сега са най-малко няколко милиарда души.

В тази статия ние подробно ще ви разкажа, какви видове паразити в организма на човека, мога да бъда, причините за появата им, а също и за симптомите и методите на борба с един или друг паразит.

Пасианс

Малко отклонение:Почти всички видяхме свинско месо като едно от най-вкусните ястия, особено когато се сервира със специални ястия. Свинско месо от прасе, което ние понякога консумираме, може да се счита за една от най-мръсните източници на месо.

Какво представляват паразитите?

Паразитът е организъм, който живее изцяло за сметка на друг, по-едър, на организма. На мястото на локализация са ectoparasite, които живеят в човека отвън, и endoparasite, заражающие го отвътре. В състава на паразити могат да бъдат вируси, бактерии, червеи, насекоми и дори позвоночные.

Паразити не може да се счита за нещо неестествено. Напротив, докато учените не са осъзнали какво е това и откъде идват те, хората заражались постоянно, което е една от причините за ниската продължителност на живота на още 1 – 2 век. В края на краищата, много от смъртоносни паразити, и в някои случаи на живота си да спаси може само с квалифицирано медицинска намеса.

В други – болестта може да продължи в продължение на десетилетия, тъй като паразити умело се маскира под други болести, лекува които не успеят дотогава, докато не бъде отстранена тяхната истинска причина.

Видове популярните паразити

Колкото по-близо до природата, към традициите, толкова по-вероятно е заиметь при себе си един от паразити или цял набор от тях.

Кръгли и лентови червеи, бълхи, въшки, подкожни акари, ларви на gadfly и wohlfahrtia volare – това не е пълният списък на тези, които копнеят за човешка плът и кръв, нека да разгледаме причините, симптомите и лечението на най-малко основните видове паразити в организма на човека.

Червей пасианс

Тении – неофициално големи глисти, като бик и свински цепень, а също така и широка лентец. Червей живее в тънките и дебелите черва, първите няколко месеца време, като остава незабелязано и води с течение на времето до по-силна загуба на тегло на своя "домакин".

Обща структура всички солитеров състои се от главата с вендузи, които helminth е прикрепен към стената на тънките черва, и няколко стотин или хиляди сегменти постепенно нарастваща дебелина, в които зрели яйца.

С течение на времето крайните сегменти се откъснат от тялото на червея и се отделят заедно с изпражненията. Появата им – гарантиран знак, че трябва да вземат мерки, а не е повод за радост от факта, че паразит излезе.

За него това е нормалния процес на живот, в естествени условия, тези сегменти продължават да се движат още десетки минути, след което се спукат, хвърляйки наоколо яйца гельминта. Ако тения се отнася до предвид бичи цепня, това сегменти спонтанно се промъква през задния проход.

Симптомите на лентови червеи при човека

Симптомите на наличието на тения човек в организма:

 • болки в стомаха, които променят своето местоположение,
 • диария,
 • повръщане,
 • главоболие.

Като се има предвид, че носител на тения може да бъде почти всяко животно, до мишката включително, трябва да се заключи, че всяко нахлуване на земята в устата потенциално опасно.

Ако тения се отнася до предвид широк лентеца, след заразяването им идва от недостатъчно термично обработено или просоленной риба.

Тиквени семки

Лечение на големи глисти в лицето в домашни условия

Народни методи на лечение включват в себе си следното:

Няколко дни преди лечение трябва да се премине към диета от въглехидрати. След това да се употребява едно от двете:

 • Тиквени семки. Сурови слънчогледови семки чисти и да се хранят в няколко трика, с вода. Възрастен човек с достатъчно 300 гр. на ден, за деца – 100 г. се Използва за еднократна употреба.
 • Лечебен събиране от следните съставки: 4 части вратига и ленено семе, смлян карамфил – 2 части, 1 част цмина (бессмертника) цветове, кантарион, градински чай, семена на тиква (смлени).

Компоненти свалки, се смесва и се предприемат седмица, в сухо състояние, по една супена лъжица. В първия ден – 1 път сутрин, вторият и третият дни – 2 пъти, сутрин и преди хранене, в следващите дни – 3 пъти на ден с чаша вода.

След една от предходните две точки на сутринта на гладно се прави клизма, след това се взема още една порция средства и след 2 часа се дава очистително.

Излезли гельминта (до няколко метра дължина) обследуют на предмет наличие на единия край на главата с вендузи. Ако я няма, тогава червей излезе не напълно, и след една седмица лечението се повтаря. За контрол след 3 седмици процес е препоръчително да се повтори в никакъв случай.

Эхинококк (эхинококкоз)

Много опасен helminth, инфекции, които с времето може да доведе до летален изход. Дребния тения, 3-4 мм в дължина и около 1 мм дебелина, който е собственост се образува мехурчета във вътрешните органи (включително черния дроб, белите дробове и мозъка).

Эхинококковый балон е пълна с течност кухина, в която по стените са хелминти, а вътре се създават дъщерни мехурчета, включително и вътре в дъщерни дружества. В цялост тази патология може да достигне до няколко литра на човек.

Възрастен эхинококк паразит в тънките черва, го ларви на ток от кръв, разпръснати чрез воротную вена в организма. Диагностика може да се осъществи с помощта на томография, анализ на изпражненията или специална реакция за наличие на антитела срещу Echinococcus в организма.

Эхинококк

Симптомите на ехинококоза киста човек

Симптоми эхинококкоза, особено в начален стадий, може да се маскира като други заболявания, затова диагностика има смисъл да проведе, ако е налице комбинация от няколко от тези симптоми:

 • слабост;
 • умора;
 • главоболие;
 • повръщане;
 • бъбречни колики;
 • субфебрильная температура;
 • намаляване на апетита;
 • загуба на тегло;
 • тежест и болка в областта на черния дроб.

Лечение эхинококкоза

При откриване на този паразит изисква квалифицирана медицинска помощ от оперативната намеса. При липсата му може да се облекчи положението с помощта на следните народни средства:

 • Събиране от брезови пъпки, листа от мента и цветя бессмертника. Компоненти, взети в комбинация 100:75:75 г. и наля вода в размер на 100 мл на супена лъжица. Пие: деца по 50 мл, възрастни по 100 мл 4 пъти на ден, от две седмици до един месец.
 • Alcoholate жълтурчета и брезови пъпки, вътрешно. Компоненти наля водка в съотношение 1:5 и се оставя за една седмица. Дозировка: 1 супена лъжица, един час след хранене 3 пъти на ден.
 • Вратига. Цветя настояват 2 часа размер на 1 чаша вряла вода върху една супена лъжица. Вземат се по 100 мл на ден един час преди хранене.

Трябва да се отбележи, че эхинококк, като лентови вериги helminth, постоянно закрепени към повредената им орган (на черния дроб, белите дробове, главния мозък) и не може да бъде изхвърлен през кожата с помощта на вани, противно на препоръките на отделни дейци на народната медицина.

Кръгли червеи (човешка аскарида)

Кръгли в сечение червеи, 20 – 35 см на дължина, най-често в сравнение с червеи. Кръгъл, за разлика от предишните видове, не са органи на закрепване, и постоянно се движат в потока на полу-смляната храна, преминаване през червата.

Но вредата не спира дотук. Червеи, от време на време да се размножават, и техните ларви, прогрызая стените на червата, точно така достигат до отделните части на тялото ток на кръвта, както и ларви на предишните форми на обезпаразитяване.

Достоверен факт е въвеждане в белите дробове и отхаркивание чрез устната кухина, заедно с отделяне на храчки, при това те са толкова малки, че в повечето случаи болните дори не забелязва.

Освен това, за сметка на миграцията на ларвите, кръгли червеи могат да живеят в черния дроб, бъбреците, далака, белите дробове, мозъка, десетки години. Не с толкова разрушителни свойства, като эхинококк, кръгли червеи, въпреки това, са способни да причинят заболявания, като хепатит при мъжете, цироза на черния дроб при жените и тумор на мозъка.

Ленено семе

Симптомите на ascaris

Група симптоми аскарида, на което си заслужава да се обърне внимание, е следната:

 • повишено слюноотделяне;
 • загуба на тегло;
 • диария и кръв в каловых масите;
 • алергии и сърбеж по кожата;
 • задух, бронхит или пневмония;
 • субфебрильная температура;
 • повишаване на кръвното налягане;
 • повръщане и промяна в апетита;
 • депресия и тревожност.

Диагнозата се извършва на база общ анализ на изпражненията, за което следва да се обърнете в специализирана институция.

Лечение на ascariasis на народни средства за защита

Предназначен за изхвърляне на ascaris, лечението с народни средства за защита включва следните рецепти:

 • клизма от мляко с чесън. Скилидка чесън, произведена в една чаша мляко и се поставя под формата на клизми на нощ. Курсът се прилага една седмица.
 • тиквени семена. Подобен на описания по-горе лечение тения;
 • настойка от листа на пелин и счукани сурови слънчогледови семки. Компоненти, взети в равни пропорции, се добавят две части водка и настояват в тъмно място за една седмица. Готовата настойка се използва 2 пъти на ден, преди обяд и вечеря по 50 мл;
 • зелени орехи се изсипва вряща вода в размер на 1 част ядки на 2 части вода и се накисват за около половин час. Чаша инфузия трябва да се пие в рамките на деня, след това да се вземе очистително;

Средства за възстановяване на организма след отървем паразити

Във всеки случай, паразити престоя си нарушават нормалната работа на органите, където те бяха.

Эхинококк в бъбреците и черния дроб е подложен на обызвествлению, кръгли червеи вършат в белите дробове и черния дроб ходове, които продължават дори след смъртта им, лентови червеи своите нещастници развалят стените на червата, което повишава риска от възникване на язва на дванадесетопръстника.

Затова народната медицина препоръчва да се прилагат за отстраняване на тези последици следните рецепти:

 • Червата се възстановява инфузия семена от лен. Семената са заварени с вряла вода от изчисляване на супена лъжица в чаша и настояват 2 часа. Курс на лечение: по три пъти на ден 50 мл седмично;
 • Цялостното възстановяване се постига по следния събиране: 2 части листа от коприва, 1 част плодове на шипка и 5 части плодове от офика.

Сместа заваривается вряла вода в същата пропорция, както и предходната точка и се използва по същия начин.

Превенцията от заразяване с паразити

Правило №1: не може да има нищо от риба не е достатъчно солено, жаренным или варен. Суши, солена херинга или сашими могат да се считат за храна, деликатеси. Но по същество това е суровата риба, а рибата е един от компонентите на жизнения цикъл на паразитни червеи.

Тъй като всичко се случва: първо ларва попада в мида, където не расте повече от определена граница, след това мекотело яде риба, ларва попада в храносмилателния тракт, като остава жив, след това расте и се размножава, след като в мускулната тъкан на рибата, след това тази риба изяжда един делфин, чайка или бяла мечка. Или решил да се присъедини към висока японската култура посетител на ресторанта.

Сигурна сурова риба на теория съществува. За това тя трябва да бъде или веднага замразен след улова и разморожена само преди готвене, или трябва да са специално отглеждани за рибно стопанство с контрол, липса на паразити. Но провери, наистина ли рисковано ястието е сготвено от нея, обикновено е невъзможно.

Месо

С месото трябва да се спазва една и съща внимава, да не се опитва сурово месо и прясно-солена свинска мас.

Освен това, за да не се заразят от хелминти, зеленчуците преди хранене трябва да се измият и ръцете – също. Като компонент на естествената среда на тези паразити в организма на човека, се оказаха разпространени почти навсякъде.

Всеки контакт на храна или на ръце от земята, земен прах и растителност е в състояние да напусне навици на техните микроскопични яйца. При контакт с червата от яйца появява глисти, които да се отстранят бъде никак не е лесно.

Има паразити, които атакуват просто преминаващ или почивка сред природата на човека, такива са, например:

 • малярийный плазмодий, съдържащи се в слюнката на комарите от род culex,
 • причинител на енцефалит, съдържащи се в слюнката иксодовых кърлежи,
 • овод и wolfarth volare.

Тяхната профилактика е да се прилагат всички видове репеленти в кампаниите на дивата природа, както и в максимална защита на откритите части на тялото (накомарники, окото, специален гел).

Въпреки, че все още става, ако профилактика не е помогнал? Тъй като атака е известен отдавна, а след това също толкова отдавна е известно и лечение с народни средства.

И в заключение може да се отбележи, че спазването на прости правила за хигиена и санитарни условия, унищожаването на мухи и хлебарки, позволява значително да намали риска от заразяване с паразити, което води до тежки последици.