Ефективни методи за прочистване на организма от паразити в домашни условия

Ние рядко мислим какво количество паразит живее в организма ни има много клипове в интернет, където всичко това може да видите със собствените си очи.

Паразити

На първо място, разбира се, хелминти (глисти), за присъствието на които ние дори не подозира, докато гельминтоз няма да премине в по-тежка фаза, както и нарушения в работата на стомашно-чревния тракт и други органи, неприятни усещания и неразположение списываем за всичко, включително еко.

Защо и кога да се направи прочистване на организма от паразити

За дългите години в нашето тяло се натрупват маса от шлаки и токсини; тегло токсини се освобождава и в процеса на жизнената дейност на паразити и бавно го отрови.

Много хора не обичат да се обръщат към лекари и дори да знаят за наличието на глисти, предпочитат да прекарват себе си почистване.

Въпреки това почистване на организма от паразити в домашни условия – събитие не само е изключително важно, но и изисква определени познания.

До паразити, заедно с хелминти, за които е известно на всички, са също разнообразни гъбички, вируси, протозои и други, чийто брой се изчислява на десетки и стотици.

Да, и глисти не е задължително да живеят в СЧ, място на локализация на броя на техните видове, може да стане всеки орган, чак до сърцето и мозъка.

Тяхната жизнена дейност в човешкия организъм не само го лишава част от хранителните вещества, които постъпват с храната, но и е причина за отравяне с токсини, выделяемыми паразити.

За присъствието на паразити, по-специално червеи, може да се посочи следната симптоматика:

 • дисфункция-ЧРЕВНИ, придружени от болки в корема, гадене, понякога запек и/или диария;
 • драстична промяна на телесна маса (най-често в посока на намаляване, но понякога е възможна появата на наднормено тегло) при повишено или, напротив, понижено апетита;
 • чувство на постоянна умора, слабост, сънливост и при безсъние;
 • често главоболие;
 • нарушения в работата на черния дроб и на жлъчния мехур;
 • спад на нивото на хемоглобина в кръвта и се стигне до анемия;
 • прояви на алергия, които преди не е отбелязано, най-често под формата на кожни обриви;
 • намаляване на имунната защита.
Диагностика

Но, както вече споменахме, видове обезпаразитяване невероятен брой, както и за ефективно лечение е необходимо да разберете коя точно им вид паразит в организма.

Без лабораторни анализи, това е невъзможно, нали и те не винаги от първия път дават надежден резултат, така че, преди да започне прочистване на организма, силно се препоръчва да положи необходимите анализи по няколко пъти.

Не трябва да забравяме, че за най-опасните гельминтозов характерно бессимптомное потока, и ги само навременното откриване на често може да се предотврати смъртоносни резултати.

Но дори ако гельминтоз и не са били изправени пред такива фатални последици, той е в състояние напълно да отрови живота, а това значи, че от него трябва да се отървете от всякакви подходящи начини, медикаментозными или на народни средства за защита в домашни условия.

Откъде да започнете? На първо място, с обръщане към лекар и отдаване на определените им анализи. На второ място, производство на почистване трябва да е не само в интерес на организма, но и в околните му пространство, тъй като яйца обезпаразитяване може да влезе в него с прашни килими, подови настилки, спално бельо, повърхността на мебелите и т.н., и дълго запазват жизненост в домашни условия.

Трябва също така:

 • особено внимателно се спазват мерките за лична хигиена;
 • изложи на такива продукти като месо и риба достатъчна топлинна обработка, както и плодове и зеленчуци, като трябва да се измиват.

Това, разбира се, далеч не всички мерки за предотвратяване гельминтозов, но дори и те ще ви помогнат да намалите риска от повторна заряжения.

Методи за пречистване на организма

Едва ли някой ще бъде в състояние с увереност да се каже, коя е най-добрата почистване, особено в домашни условия.

Медикаментозные средства действат по-бързо, много от тях са приети еднократно, обикновено с повторение на прием от две седмици, но не трябва да забравяме за техните противопоказаниях и странични действия.

Лечение на народни средства за защита, като цяло, се провежда курса, от една до няколко седмици, но това е по-щадящее.

Преди да изберете метод за прочистване на организма от паразити в домашни условия, е препоръчително да се запознаете с рецепта, схема на прием, възможните противопоказания и изберете този, който се оказва най-ефективен срещу определен вид гельминтоза, който е диагностициран с вас, или вашите близки.

Клизма

Имайте предвид, че някои средства не са подходящи за децата, освен това, трябва да разберете точната дозировка и схема на прием и не се променят.

Ако откриете индивидуална непоносимост никакви средства, лечението трябва да се прекрати и да изберете друго.

Чудесни препоръки за това почистване на организма от паразити на Христов. Като кандидат на биологичните науки, Надежда Семенова и се смята за народната целительницей, тъй като до тънкостите изследва свойствата на природни продукти, растения, билки и други подобни, използвани от народната медицина за тези цели.

Въз основа На тях тя е разработила своята цялостна методика за прочистване на организма от паразити, включваща няколко аспекта, включително правилното хранене, за да се избавите от токсини и лишаване от паразити-благоприятна за тях хранителна среда, която създават сладки, сладкиши и други продукти.

За почистване се превърна в ефективен, най-добре е да преминете към вегетариански режим на хранене, с достатъчно количество течности (минимум 2 литра вода на ден).

Когато точно диагностицирани вид гельминтоза, програмата трябва да се повтори след интервал от време, който зависи от жизнения цикъл на конкретния паразит.

Самият той обикновено умира, но в организма, могат да останат го ларвите и яйцата, които могат да се развият във възрастни индивиди.

По този начин, курс трябва да се повтори няколко пъти с интервал от 18-20 дни: например, при pinworm – два пъти, а при ascaride и власоглавах – четири.

Медикаментозные средства

В момента има много лекарства против паразити: някои от тях са ефективни срещу някои видове червеи, например, или кръгли, или глисти, или метили, други притежават широк спектър на действие.

Въпреки това трябва да се разбере, че ефективността на въздействие неминуемо води до негативни последствия за организма, поради токсичността на лекарства, свойственной им в по-голяма или по-малка степен.

Така че за минимизиране на последиците от колкото самото гельминтоза, така и медикаментозных лекарства за лечение обикновено се извършва цялостно, в три етапа: подготвителен, всъщност анти-helminthic и възстановителен.

В една цялостна терапия включва средства за предотвратяване на интоксикация от масова гибел на паразити, те също помагат за преодоляване на негативните последици от въздействието на паразити в организма.

Популярни народни средства

За прочистване на организма от паразити в домашни условия се прилага редица народни средства, главно храни и билки, притежаващи изгаряне, горчив и остър вкус, това е точно толкова, че съвсем не се толерират хелминти. На този и на базата на техния очистителен ефект.

Чесън.

Чесън
 • За клизма пропуснете няколко скилидки чесън през пресата, се налива чаша топла вода, през нощта да настоява, а на сутринта прецедете и направете клизма. Се повтаря в продължение на 5 дни.
 • По 0,25 чаша настърган хрян и счукан чесън и се разбърква, се налива 1 литър вода, да се влеят в продължение на 10 дни. Приемат половин час преди хранене по 1 супена лъжица. л. х 3 автобуса на ден.
 • 12 капки прясно изцеден сок от чесън се разтваря в 200 мл топло мляко и се приема половин час преди хранене 3 автобуса на ден. Курс – 7 дни.
 • Поставете скилидка чесън-паста за една нощ в аналния отвор, сутрин да премахнете.

На билки (пелин, вратига, карамфил и др).

 • Смесете нарязаните сушени билки: пелин (30 г), карамфил (50 г) и вратига (100 г). Приемат половин час преди хранене по схема: 1-ви ден 1 пъти 1 чаена лъжичка., на 2-ри ден – два пъти по 1 чаена лъжичка, с 3-тия ден и след това – три пъти на ден по 1 чаена лъжичка препълнена.
 • 2 супени лъжици. л. сухи цветя, вратига се изсипва вряща вода (1 л), за да настояват, прецежда се и се приема преди храна по 0,5-ви. супени х 3 автобуса на ден.

Сода.

30 г сода за хляб се изсипва 800 мл вода и напълно да се разтвори. Първо, да се направи почистване клизма с 2 литра обикновена вода, след това въведете сода решение и да се опитате да задържите дефекацию поне за половин час.

След изхождане отново се повтаря почистване клизма обикновена вода. Повторете процедурата през ден по 7-8 пъти.

С ракия и касторкой.

Смесват се по 50 мл коняк и рициново масло (еднократен прием), в продължение на 2-3 дни се пие сутрин на гладно. Да се избегне дехидратация се препоръчва да се пие повече вода.

Почистване на черния дроб със зехтин и лимонов сок.

Пригответе 200 мл зехтин (затоплен) и 200 мл сок, изцеден от узрели лимона. Преди лягане да поставите върху черния дроб електрическа възглавничка и на всеки 15 минути се пие по фаринкса масло и сок. На сутринта заедно с изпражненията навън застоявшаяся жлъчката и много други вредни вещества.

(Внимание! В момента се предлагат медикаментозные лекарства по-меко действие.)

Ракия

Противопоказания

Прочистване на организма от паразити, нека и в домашни условия, така или иначе ще стане за него стрес, още повече, че ще се увеличи отделянето на токсини от масовата смърт на обезпаразитяване.

Затова противопоказания за нея много:

 • бременност и кърмене;
 • наличието на хронични заболявания на храносмилателната, сърдечно-съдовата, отделителната и ендокринната системи;
 • онкологични заболявания;
 • временно противопоказание – грип и ТОРС.

Дори ако не страдате от тези заболявания, трябва да се консултирате с лекар, възможно ли е да извършва прочистване на организма народни средства за защита.