Почистване на тялото от паразити: избор на правилния начин

Хората са постоянно в контакт помежду си и следователно никой не е имунизиран от проникването на различни бактерии в тялото им. Друга важна роля играят любимите ни животни, които също са носители на различни инфекции.

За да се гарантира, че минималното количество различни червеи и бактерии попада в тялото, не трябва да се забравя за прости превантивни мерки: измиване на ръцете, обработка на зеленчуци и плодове, безопасно поведение във водни тела и т. н.

Можете да прочистите тялото си от вредители по различни начини.

Симптоми на появата на паразити в тялото

Паразитите могат да бъдат открити в различни части на тялото: в стомаха, червата и черния дроб. И се адаптират еднакво добре както при възрастен, така и в детски организъм.

Хората, които постоянно се грижат за здравето си, водят здравословен начин на живот, са изложени на минималното проникване на паразити и бактерии в тялото.

Симптоми за намиране на паразити в тялото:

 • Повтаряща се диария или запек.
 • Сънливост, слабост, анемия.
 • Остра болка по време на движение в мускулите и ставите, често хората бъркат с артрит.
 • Отслабване, постоянен глад.
 • Непрекъснато главоболие и световъртеж.
 • Промени в метаболизма на организма.
 • Нарушения на ритъма на налягането.
 • Постоянно безсъние, скърцане със зъби по време на сън.
 • Косопад.
 • Обриви по тялото под формата на алергия.
 • Периодични остри болки в корема.
 • Прояви на повишена раздразнителност и нервност.

Антихелминтни лекарства

Фармацевтичната индустрия предлага широка гама лекарства за борба с паразитите.

Има три групи противоглистни лекарства:

 1. Препарати на основата на химикали.Тези лекарства са неефективни, тъй като паразитите имат способността да се адаптират към тези вещества. А самите лекарства имат вредно въздействие не само върху паразитите, но и върху човешкото тяло като цяло. Те имат много голям брой странични ефекти.
 2. Следващата група препарати е разработена на базата на растения.Когато попаднат в тялото, те концентрират отровата, а тя от своя страна влияе неблагоприятно на паразитите, които скоро са склонни да напуснат човешкото тяло. Препаратите на основата на растителни вещества са безопасни за човешкото здраве, като същевременно укрепват защитните сили на организма. Паразитите почти никога не се адаптират към тях.
 3. И последната група - хомеопатични лекарства. Цялата ефективност зависи до голяма степен от квалификацията на лекаря. Ако той взе грешно лечение, резултатът ще бъде нулев. Ако дори и най-малкото указание за употреба бъде нарушено, същият очакван резултат няма да бъде постигнат. Лечението може да продължи от месец до няколко години.

От горното можем да заключим, че антихелминтните лекарства се избират в зависимост от вида на заболяването и финансовото състояние.

Лекарство

Много хора, след като открият паразити в телата си, веднага хукват към аптеката за лекарства. Но малко хора мислят, че лекарствата, които убиват паразитите, убиват и полезната флора на тялото, която е много трудно да се възстанови по-късно. Това отново изисква много различни лекарства и време.

Единственият плюс на хапчетата и различните лекарства е бързият ефект. Но не забравяйте, че впоследствие след това ще е необходимо да се повиши и възстанови отслабеният имунитет.

Някои от най-ефективните лекарства за прочистване на организма от паразити в тялото са продукти на основата на албендазол. Те се използват за почти всички заболявания, свързани с паразити. Те имат малък брой странични ефекти. Строго е забранено да се приема от жени по време на бременност.

детето целува кучето и се заразява с паразити

Съществуват и специални препарати с широк спектър на действие, които също са много ефективни при глистни инвазии. Те имат голям брой странични ефекти. По време на бременност те могат да се приемат само по препоръка на лекар и под постоянното му наблюдение.

Както членовете на семейството, така и домашните любимци се подлагат на лечение за хелминтно заразяване.

Антихелминтици на основата на левамизол се приемат еднократно за целия курс на лечение след хранене вечер. Ако трябва да повторите, това се прави след няколко седмици. Те нямат практически никакви странични ефекти. Когато използвате, не можете да приемате алкохол в същия ден.

Трябва да се отбележи, че има голям брой лекарства за борба с паразитите. Всички те са предназначени за различни категории хора. Те имат различни странични ефекти, така че не трябва да се самолекувате с хапчета. По-добре е да се консултирате с опитен лекар, преди да ги използвате

Почистване от паразити у дома

Рецептите на традиционната медицина се използват активно за прочистване на организма от паразити.

Ако искате да избегнете навлизането на паразити в тялото, трябва постоянно да ядете зеле, хрян, репички. Добавете дафинови листа, карамфил, копър, канела към съдовете.

Друг добър начин за унищожаване на паразити у дома е използването на тиква. Яжте двадесет грама тиквени семки всяка сутрин. След четиридесет минути изпийте няколко глътки растително масло и след няколко часа можете да закусите.

тиквени семки за прочистване на организма от паразити

Можете също така първо да изпържите тиквените семки, след което да ги смилате фино. Добавете шест скилидки чесън, няколко супени лъжици мед към тях. Смесете всичко и го оставете да се запари дванадесет часа. Получената инфузия трябва да се пие всяка сутрин в продължение на един месец. Няколко часа след приема на лекарството можете да закусите.

Добър начин за прочистване на организма с чесън и кефир. Трябва да изядете няколко цели скилидки чесън и да ги измиете с кефир. Докато чесънът трябва да се поглъща цял, той не може да се дъвче. Ако има някакви заболявания, свързани със стомаха или червата, тогава е по-добре да не използвате този метод.

Друг много ефективен начин за избавяне от паразитите е кората от нар. Приготвя се лесно: вземете петнадесет грама суха кора от нар и я напълнете с гореща вода. Гответе не повече от десет минути. Получената запарка трябва да се пие по половин чаена лъжичка четири пъти през деня. Това се прави най-добре на гладно.

Можете също така да опитате да пиете горещо мляко, което не е кипнато, преди лягане и да вземете три скилидки чесън.

Глината може да се използва за детоксикация на тялото на паразитите. Вземете малко количество глина, напълнете го с топла вода и разбъркайте добре. Напитката трябва да бъде подобна по цвят на млякото. След това трябва да го оставите да се уталожи малко. Когато се появи утайка, тя може да се приема през устата двадесет и пет минути преди хранене два пъти дневно: сутрин и вечер. Продължете курса в продължение на тридесет дни.

Както можете да видите, използвайки обикновени продукти, можете да приготвите отлично средство за освобождаване на тялото от паразити. Това обаче няма да навреди.

Когато се открият паразити, за профилактика всички членове на семейството трябва да се подложат на лечение, независимо кой ги има и кой не. Ако в къщата има животни, те също трябва да преминат курс на лечение.

Наложително е да спазвате хигиенните правила, измийте добре ръцете си със сапун преди ядене и след използване на тоалетната, третирайте зеленчуци и плодове с вряща вода.